OM

”Tyranniet får fäste när de rättfärdiga förlorat sin moraliska kompass och när de rättrådiga tiger.” BP

BPTV är en ny kanal från 2020 som står helt fri och som drivs av Börje Peratt och med stöd av donatorer. Fokus ligger på upplysning om det bedrägeri som sedan 2020 rullat ut över världen och belägrar nästan alla demokratier som förvandlats till polisstater.

  • Om du finner givande inslag här får du gärna donera en slant
  • Swisch 0705566994
    Plusgiro Nordea Pg 80 71 33-4

PRODUKTIONER UNDER 2020-2021

Under 2020-21 har det blivit videoinspelade dokumentationer av frihetsmarscher i Stockholm och månatliga ”tal till nationen” samt ett antal intervjuer med personer som har central betydelse i upplysningar om hälsa och hotet om sjukdom samt det verkliga hotet från dem som ligger bakom coronapropagandan. Tack och lov finns det goda förebilder i kampen mot dessa ondskans uttryck som fabricerar sjukdom och motarbetar hälsa. Jag har haft förmånen att intervjua och göra film om Dr Erik Enby, advokat Reiner Fuellmich och Dr Hanna Åsberg.  I Mars 2021 producerade jag ”The Fraud” Bedrägeriet – intervju med Reiner Fuellmich. Det blev även en dokumentation om innehållet i Pfizervax: Dr Erik Enby har filmat Pfizer covax och berättar i en intervju med Börje Peratt. Mina egna reflektioner kring konsekvenserna av detta har kommit till uttryck i ”tal”som: Augustital – Rädda våra barn och Augustitalet 2 – Sveket mot våra äldre.

Ett journalistiskt uppdrag i september 2021, gick ut på att följa tre kvinnor som aktivt ville konfrontera ett gymnasium och en klinik i Västerås där man på olagligt sätt injicerade omyndiga elever med Covid19 försöks-”vacccin”. Det  resulterade i filmen ”Brottsplats Västerås” som slutade i misshandel och tumult: Polisbrutalitet i Västerås mot en pensionerad sjuksköterska och en dokumentärfilmare och reportage och intervju i PerspektivtTV.

I oktober 2021 gjordes en uppmärksammad intervju med Dr Hanna Åsberg – Bota Sverige Länk

I oktober 2021 gjordes även kortkortfilmen ”Det är nog nu”.

Våren 2020 bjöds Börje in till skulptör CG Ekberg och fick möjligheten att pröva på gipsskulptur. Det mynnade ut i dokumentären ”Skulptören” som vunnit flera internationella priser.

BIOGRAFI

Börje Peratt (1949–) är en svensk regissör och producent utbildad vid Dramatiska Institutet. Karriären inleddes på Sveriges Radio och fortsatte sedan till Sveriges Television. Tillsammans med Ritva startades mediebolag där Ritva blev, exekutiv producent och det har resulterat i flera dokumentärer och TV-serier. Det har också lett till musikal och långfilm. Börje Peratt driver även föreningarna Kulturnätet (sedan 1999) och Humanism & Kunskap (sedan 2011).

Ett livsmål har varit filmprojektet Trägudars land (Land of Wooden Gods) som är baserat på Jan Fridegårds böcker. Det är bolagiserat i Draupner Film AB.

Filmprojektet ”Bella och Real” resulterade i en prisbelönt kortfilm 2001 och långfilm med premiär 2010.

“Bella & Real – The movie”: en långfilm om rätten till sitt eget liv
Promotion

Dokumentärer

Dokumentären Guide – om kärleken till en häst hade premiär 14 februari 2015

Läkaren som vägrade ge upp. Dokumentärfilm om läkaren Erik Enby hade premiär 24 maj 2016 och visades i ofta fullsatta biografer under 18 månader. Intäkterna används för att göra en uppföljare, “Sista striden”. Sommaren 2019 subtitlades den till engelska och anmäldes till festivaler. Hösten 2019,  vann i Berlin och nominerades i Luleå, det kommer säkert mer. Se Docenby

Sista striden uppföljaren till “Läkaren som vägrade ge upp” om Erik Enbys resningsansökan för att få tillbaka sin läkarlegitimation och nå upprättelse. Tidigare Justitiemordet – Vittnet som försvann. Premiär var 8 mars 2020. På grund av att dokumentären följer Enbys kamp för att återfå sin läkarleg och målet har hamnat i Högsta Förvaltningsdomstolen kom utfallet därifrån att påverka färdigställandet.

Patienten som byggde ett sjukhus (The patient who built a hospital) premiär 5 dec 2018 har vunnit ett antal priser vid festivaler under 2019

Långfilmer under utveckling

John Bauer – Bergakungen

Land of Wooden Gods

Länkar Youtube

Fri i främmande land – Bella & Real
Jag vill vara – Bella & Real
Bella & Real Trailer

Länkar-referenser-Databaser

Jan Fridegård dokumentär inledning
SFI Filmdatabas
IMDb
Mediedatabas

Börje Peratt – Filmaren

Draupner Film

Sammanställning av filmfestivalpriser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s